GIO AWARD 2015 VOOR Yeppie FeetĀ®

De Yeppie Feet zijn onderscheiden met de GIO Award 2015. Zij behoort daarmee tot een groep erkende innovatieve producten die de kritische blik van de vakjury doorstonden.

De jaarlijkse Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp wordt georganiseerd door Designlink, een platform voor hoogwaardige initiatieven met als doel de ‘designketen’ te professionaliseren. De GIO Erkenning is een onafhankelijke bekroning voor design vakmanschap en het nationale keurmerk voor Goed industrieel Ontwerp in Nederland. Producten die de commerciële kracht van design laten zien komen in aanmerking voor een erkenning. Naast de esthetiek worden vooral functionaliteit, innovatie en materiaalkeuze van het ontwerp beoordeeld.

Ziekenhuizen maken zich in toenemende mate ernstig zorgen over het schrikbarende aantal kinderen dat met de voeten tussen de fietsspaken komt. Maar liefst 3500 kinderen per jaar moeten worden behandeld voor deze zogenoemde spaakverwondingen. Met de Yeppie Feet® behoren deze ongelukken tot het verleden. Deze universele spaakafscherming van GMG, dé marktleider op het gebied van fietszitjes, is geschikt voor 26” en 28” fietsen die voorzien zijn van een spatbord. Deze extra stevige - en herbruikbare! - voetafscherming biedt optimale bescherming voor de voetjes van de kinderen. De Yeppie Feet® zijn eenvoudig en snel te monteren en dankzij het slimme ontwerp kunnen uitsparingen voor sloten en/of remmen eenvoudig en snel worden aangepast. Even insnijden en uitbreken is voldoende!

De Yeppie Feet® zijn ontworpen door Joep Trappenburg.

               

Terug naar nieuwsberichten